28. jaanuar 2009

,,Paigalinnud" meie klassi aknal


Tööõpetuse tunnis valmisid uhked karvapallid, ,,paigalinnud". Need linnud jäävad meie klassi aknalauale ootame teisi paigalinnukesi!


27. jaanuar 2009

Täna joonistasime arvuti tunnis pilte. Siin nad on:
KATI , KRISTIAN, GRETE, MARIANNE, SANDRA, JOOSEP, ART KRISTJAN, ROBIN, MARVIN, TIMO, HANNA, CHRISTIANA, KEVIN

25. jaanuar 2009

Algab härja aasta!




26.01.2009 kell 9.55 algab kollase härja aasta.
Hiina legendi kohaselt, hakkasid ühel päeval 12 looma vaidlema selle üle, kes saab esimesena aastatetsüklit valitsema hakata. Jumalatel paluti otsustada ja nad korraldasid võistluse: kes jõuab esimesena jõe vastaskaldale, on esimene, ja ülejäänud loomad saavad valitseda kaldale jõudmise järjekorras. Kõik 12 looma kogunesid kaldale ja hüppasid jõkke. Võistluse käigus hüppas rott aeglase aga kangekaelse härja selga. Kui härg oli lõpppunktist paari jala kaugusel, hüppas rott maha, jooksis finišijoone poole ja võttis võidu ning õiguse esindada Lunari kalendri esimest aastat. Rotile järgnesid härg, tiiger, jänes, draakon, madu, hobune, kits, ahv, kukk, koer ja siga.

Millise looma aastal oled sina sündinud saad uurida siit
Hiinlased usuvad, et inimese sünniaastat valitsev loom mõjutab tugevalt tema iseloomu.
Järgnevalt on toodud mõned omadused, mis teatud aastatega seostuvad:
Roti aasta – loov, võluv ja aus
Härja aasta – sündinud liidrid ja osavate kätega
Tiigri aasta – hoolitsev, tundlik ja kartmatu
Jänese aasta – romantiline, andekas ja edukas
Draakoni aasta – intelligentne, energiline ja andekas
Mao aasta – kena välimusega, võluv ja jõukas
Hobuse aasta – hingeline, iseseisev, elurõõmus, osav ja läbinägelik
Kitse aasta – võluv, loov ja edukas
Ahvi aasta – meeldiv, hea huumorimeelega ja magnetilise isiksusega
Kuke aasta – aus, töökas, andekas, otsekohene, iseseisev ja järjekindel
Koera aasta – lojaalne, usaldusväärne ja eetiline
Sea aasta – lõbus, kannatlik, mõistev, aus ja hooliv

21. jaanuar 2009

Suusatund

Talv on oma täies ilus ja hiilguse! Seda tuleb agaralt ära kasutada ja võimalikult palju käia kelgutamas, uisutamas, suusatamas! Alustasime suusatundidega. Tuli päris kenasti välja. Kellel suuski ei olnud käisid suurel kõndimisringil ja tundus, et nemad olid veel rohkemgi väsinud kui suusatajd!
Oleme eesti keele tundides kirjutanud loovjutte piltide järgi. Pean tunnistama, et meie klassis on head lugude väljamõtlejad ning kirjutajad.
Matemaatika tundides õpime kahekohaliseid arve liitma ja lahutama. Iga algus on raske! Aga harjutamine teeb meistriks!
Homme on Võru Spordihallis ,,Tähelepanu Start" II etapp. lähen koos võistkonnaga kaasa, tunde jääb andma õpetaja Helen.

12. jaanuar 2009

Ujumas

Tänane päev hakkas suure katsumusega juba peale koduust- kõikjal laius üks suur libe ,,uisuväli". Väljas oleks kergem olnud uiskudega liikuda. Kuna uiske ei olnud, tuli teha uisutamisliigutusi oma saabastel ja kooli poole liuelda!!!
Peale matemaatika ja eesti keele tundi ootas ees ujumistund Väimelas. Sedapuhku eelviimast korda. Rõõmu oli ujulas palju- täna võtsid Robin, Marvin, Raido, Sandra, Marianne, Timo ära kätised ja oh seda imet- UJUMINE OLI SELGE!!! Eks me ikka eelnevalt olime harjutanud ka! Juba eelnevalt on meil tublid ujujad Hanna, Jandra, Eleri, Joosep, Art Kristjan, Grete. Samuti tulevad vettehüpped päris kenasti välja!

8. jaanuar 2009

Nädal koolis

Päevad mööduvad kiiresti! Olen suurt rõõmu tundnud laste jutustamisoskusest. Täna kuulsin ilusaid rühmatöö kokkuvõtvaid jutustusi muinasjutust ,,Lumeeit". Eriti nauditav oli kuulata Eleri, Kaia, Hanna, Jandra, Christiana, Timo, Kristiani, Marianne, Grete jutustamist!
Matemaatika tundides lähevad arvud aina suuremaks, aga vaatamata sellele on meil kiireid arvutajaid terve rida! Täna proovisime sudokut lahendada. Väikse sudokuga tuldi üsna kiiresti toime, 9x9 sudokut jäi kojugi proovida! Matemaatika linkide alt saab neid ise ka valmistada.
Väljas on tõeliselt karge ja lumine talv, millest võib ainult rõõmu tunda! Klassi aknast saame jälgida uisuvälja tegemisi (puhastamist peamiselt) ja loodame peagi ise uisutamist proovima minna! Kaia, Jandra ja Christiana juba on jääl käinud!

Esmaspäeval saame veel Väimelasse ujumistundi minna !

5. jaanuar 2009

Aasta 2009!

Tänane päev koolis möödus kuidagi eriliselt kiiresti! Vaheaeg möödus kõigil huvitavalt. Püüan nüüd ise mälu treenida ja meelde tuletada, mida keegi tegi (see on ainult üks tegevus, mis tuli igal lapsel välja valida oma vaheaja tegemiste hulgas):
Eleri saatis vana ja võttis uue aasta toredalt vastu koos perega oma kodus, Hanna käis Haanjas tuubitamas, Kaia käis 4D kinos Tartus, Marvin imetles ja lasi ka ise uue aasta rakette, Jandra käis Pärnus vanavanematel külas, Kati käis kelgutamas, Robin käis suusatamas, Christiana põletas jõulude ajal palju ilusaid küünlaid ja tegi lumememme, Art Kristjan käis suusavõistlustel, Raido käis ATV-ga sõitmas, Timo pidas isaga lumesõda, Marianne käis AURA veepargis ujumas, Karlos saatis vana ja võttis uue aasta vastu ilutulestikku vaadates, Grete käis sünnipäeval. Selline tore vaheaeg oli!!!

Nüüd uutest tegemistest:
  • kehalise tundides hakkame suusatama ja kui uisuväli valmis saab, siis ka uisutama (pange suusad, uisud valmis!) Teatan täpselt kuna varustus kaas võtta.
  • loodusõpetusest tuleb maismaaloomade projekt: iga õpilane valib ühe looma, kellest teeb pisiuurimuse, juhend töövihikus. Töö peab esitamiseks valmis olema 26. jaanuariks.
  • reedel 9. jaanuaril tutvustad oma jõuluraamatut klassile, kaasa lugeja päevik!

Sellest veerandist võivad kõik hakata kirjutama tintenpen- iga! Kindlasti tuleb nüüd kirjutamisel väga hoolas olla, sest parandamine on keerulisem! Nii et enne mõtle, siis pane kirja:)

TOREDAT, HUVITAVAT, LÕBUSAT UUT 2009. AASTAT!!!

4. jaanuar 2009

Tore vaheaeg!

Vaheaeg on möödas ja homme 5. jaanuaril kohtume juba koolis! Kindlasti oli kõigil palju erinevaid ja huvitavaid tegemisi, külastusi, seiklusi vaheajal. Lisaks kaunis jõuluaeg ning kauaoodatud aastavahetus! Nüüd võime aastaarvuks kirjutada 2009!
Minu vaheaeg oli seekord täiesti teistsugune- käisime perega reisil kaugel Egiptuses. Nautisime Punase mere soolast, aga sooja vett, imetlesime veealuseid koralle ja värvilisi kalu, külastasime kurikuulsaid vaaraode püramiide ning Tutvusime põgusalt Egiptuse pealinna Kairoga. Siin mõned pildid meie reisist!